Theaterwandeling “Blanke Vlinders” is een succes

De dienst Cultuur van De Panne pakte deze zomer uit met een prachtige theaterwandeling.

Geert Vanthuyne en zijn medewerkers laten alles vlekkeloos verlopen. De vrijwillige medewerkers begeleiden, met de glimlach, de grote groep mensen door de straten van De Panne. Klank en licht wordt professioneel verzorgd en de acteurs zorgen voor een perfecte mix van beroeps- en amateur vertolkers. Hier en daar weerklinkt een Pannees accent, een surplus voor de Pannenaars. De tuinen van enkele villa’s in de Dumontwijk en het paterskerkje vormen een perfect decor.

Het thema “het leven achter het front tijdens WOI” grijpt je naar de keel en doet nadenken over de verborgen aspecten van een oorlog. Helaas zijn het nog steeds hedendaagse thema’s; vluchtelingen, slachtoffers en doden, maar ook prostitutie, geloof en de strijd achter het front om te overleven.

De 5 theaterstukken die we zien tijdens de wandeling brengen de sfeer van de oorlog met een kwinkslag. Nu en dan wordt er zelfs gelachen, vooral als meneer pastoor (Kurt Defrancq) zich laat gaan in dubbelzinnige taal en improvisatie. Het blijspel dat gebracht wordt door o.a. leerlingen uit het Immaculata instituut sluit de wandeling af.

Proficiat aan de dienst cultuur voor dit prachtige initiatief !

Wim Janssens

Gallery