“Een nieuwe lente, een nieuw geluid”

“Een nieuwe lente, een nieuw geluid”
schreef Herman Gorter vorige eeuw.

 

3 januari 2016
en het leek wel lente, een natte lentedag dan

 

Onze Open VLD leden waren door voorzitter Jochen uitgenodigd op een nieuwjaars drink bij Marc in de Gerockten Hoaring, met de bedoeling daarna het afsluiten van de kerstmarkt bij te wonen.

 

Zij die van de partij waren zullen mét mij getuigen: het was leuk, het was gezellig, en de gesprekken aan de grote familietafel vlogen van links naar rechts.
Nieuwjaarswensen werden uitgewisseld, partners voorgesteld, en de slimsten onder ons, deden zelfs een tweede rondje, om toch maar geen hartelijke begroeting of zoen te missen
Cafébaas Marc vulde regelmatig de hapjes aan, zodat een gezonde dorst naar meer (drank) de tongen losmaakte en de sfeer ten top dreef.

 

De kindjes konden spelen en genieten van hun laatste vakantiedag, en zoals het er naar uitziet, is opvolging reeds verzekerd voor onze blauwe partij.

 

Spijtig of niet, door de aanhoudende regen waren we bijna verplicht binnen te blijven, en toen ik na een gezellige avond en redelijk wat cava een laatste smoutebolletje wilde gaan eten op de markt, was het oliebollenkraam reeds opgekraamd.

 

Een mooie avond onder vrienden-partijgenoten, houdt beloften in voor een intens en gedreven nieuw werkjaar door ons bestuur, en voor een versterkte band met al onze leden, ook zij die niet konden aanwezig zijn.

 

Gerda Galicia
Secretaris Open VLD

De Panne en Adinkerke